Personlig utveckling, Kommunikation, Klarhet,  Självledarskap, Inställning

Medvetet reflekterande

Hur ofta praktiserar du medvetet reflekterande?

 

 

Min hypotes är att helt medvetna reflektioner kommunicerar till hela vårt system - vår kropp, våra tankar och våra känslor och öppnar upp för klarhet - väntad eller oväntad, behaglig eller smärtsam, snabb eller smygande, men alltid befriande och med riktning. Med ökad klarhet ökar även vår medvetenhet om vårt eget ansvar tillika kraften i att välja.

 

Väljer vi sen att möta och utforska våra insikter och klarheter med vänlighet, då ökar dessutom möjligheten att vi omsätter dem både konstruktivt, ärligt och kärleksfullt.

 

Ju mer resonans reflektionen ger i vårt system desto mer angeläget - oavsett om resonansen känns positiv eller negativ.

 

En av anledningarna till att jag och min vän och kollega Ulrika startade podden "Fredagsreflektionen" i januari 2020, var vår egen erfarenhet av att medvetna reflektioner alltid mynnar ut i nya insikter och klarheter, och att ökad klarhet fungerar som syre för systemet och alltid gör en positiv skillnad. Vi upptäckte också uppsidorna med att reflektera både enskilt och tillsammans. 

 

Medvetet valda reflektioner puttrar på och verkar även i vårt undermedvetna, och den klarhet vi önskar och söker framträder ibland först, eller kanske t.o.m. oftare, när vi släpper taget om vårt medvetna tänkande.

Tänk t.ex. på det där namnet eller den där låten du för ditt liv inte kan komma på, fast "du har det på tungan"! Frustrerande är bara förnamnet! Så släpper du taget och gör någonting annat, och så...... helt plötsligt.....heureka....när du minst anar det, så står det där - i klartext! Du har inte ens ansträngt dig. Lättnaden brukar vara påtaglig:-)

 

En tydlig lärdom av allt vårt medvetna reflekterande, var att graden av resonans som reflektionen gav i vårt respektive system, verkligen gjorde en stor skillnad och påverkade både meningsfullhet och motivation. 

 

Så, varmt välkommen att scrolla bland de 82 avsnitten under fliken Poddavsnitt, och ge akt på om och vad som ger resonans i dig - just nu.

 

Resonans är respons från systemet, så var uppmärksam på hela ditt system - din kropp, dina tankar och dina känslor.

 

  • Vad vill du ge extra uppmärksamhet och reflektionstid just nu?
  • Vilken resonans ger det i ditt system av kropp, tankar och känslor?
  • Vad skulle ökad klarhet betyda?

 

Bra att minnas är att förvirring många gånger initialt vaktar klarhetens port, och att du kan ha tillit till att din reflektion puttrar och verkar under ytan oavsett du aktivt och medvetet tänker på den eller inte.

 

Trevlig helg:-)

 

 

 

0
Feed

Lämna en kommentar